badesofa

Hoe maak je van je eigen badkamer een wellness?

Selfcare

Overal om ons heen hoor je het steeds vaker..me-time, selfcare, momentje voor jezelf. Zeer belangrijk als je het mij vraagt. En ik denk dat een heleboel mensen hier nog veel vaker aan kunnen denken.

Bad in badkamer

Voor mij gaan de woorden selfcare en badkamer hand in hand. Zeg je selfcare dan denk ik automatisch aan in bad gaan. Ik heb dit al vaker gedeeld: een bad is voor mij een must-have in de badkamer. Wij hebben in ons huidige huis, de indeling van de badkamer zo vaak aangepast, net zo lang totdat dat bad erin paste. (de aannemer en mijn man werden gek van mij 😉 hoe dat ging lees je hier)

beeld: mastello

Accessoires in de badkamer

Om die welnessbeleving zo relaxed mogelijk te maken heb je wel een paar accessoires nodig. Met stip op nummer 1: een hoofdkussen voor in bad. Wat een uitvinding! Je ligt zo relaxed dat je zo een paar uur verder bent en wakker wordt van het inmiddels koud geworden water.

badkussen badesofa via: bol.com

Geurbeleving in de badkamer

Maar ook geuren doen heel veel voor je mind. Wist je dat het zintuig ‘reuk’ als enige in verbinding staat met ons limbisch systeem? Daardoor is het in staat om emoties, herinneringen, motivaties op te wekken of activeren. Dus als jij een aangename geur in de badkamer verspreid, die een kalmerende werking heeft, dan kun je nog meer ontspannen. Ons gevoel wordt door 75% door geur bepaald. Bizar toch! Kun je nagaan wat voor effect dit heeft op je dagelijks leven als je dit consequent toepast en dus vooral de geuren uitkiest waar jij blij en positief van wordt! Terug naar de badkamer: waarschijnlijk is je hoofddoel hier dat je ontspant. Dus is het verstandig om een geur te kiezen waar lavendel of vanille in verwerkt is.

beeld: De Scent

Ik ben zelf zeer tevreden over de producten van De Scent. Zij verkopen oa geurstokjes, geurkaarsen, handzeep en badzout. En het mooie aan deze producten vind ik, dat ze uit organische kruiden en etherische oliën bestaan. Bij elke ‘lijn’ hebben ze een playlist op spotify gemaakt. Zodat je niet alleen van de reuk gebruikt maakt, maar ook van je gehoor! Echt een topcombinatie als je het mij vraagt.

Textiel in de badkamer

Als we dan toch lekker bezig zijn met onze zintuigen, dan is het natuurlijk zeer fijn als je eenmaal uit dat bad gestapt bent; ook een heerlijk zachte handdoek, badjas en sloffen bij de hand hebt. Zodat je nog even rustig kunt nagenieten van je selfcare. Om bij de geurbeleving te blijven, kun je er voor kiezen om deze van te voren te wassen met een wasparfum. Hier heb je vaak maar een paar druppeltjes van nodig om je was heerlijk te laten ruiken. Ik gebruik altijd de wasparfum van wasgeluk. Te koop bij oa ByMas in de Lier (in de winkel, niet online)

beeld: rituals

Wat is jouw ultieme tip voor selfcare? laat het me weten via een reactie hieronder of via dm op instagram

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *