Een badkamer inrichten doe je zo

De badkamer als belangrijkste ruimte

De meeste mensen beginnen hun dag in de badkamer, en eindigen hun dag ook in de badkamer. Al dan niet met een speciaal ritueel. Je zou zeggen dat de badkamer dan toch echt wel één van de mooiste ruimtes in huis moet zijn. Toch is dit vaak niet het geval.

Wat eigenlijk oprecht zonde is. Want je kunt zoiets moois van je badkamer maken.

Team bad of team douche?

Wanneer je net als ik, team bad bent, dan is een bad natuurlijk een onmisbaar item in de badkamer. Kies je voor een vrijstaand bad, een hoekbad, een transparant bad of een bubbelbad?

Een aantal jaar geleden kochten wij ons eerste koophuis samen. Er zat een prima badkamer in, maar wij wilden wel graag onze eigen stempel erop drukken. Dus sloopten we de douchebak eruit, legden natuursteen look tegels in de doucheruimte en plaatsten een nieuwe douchewand. Het wastafelmeubel, de tegels op de vloer en wand en de radiator lieten we hangen.

Een paar jaar later had ik blijkbaar elke week wel een keer laten vallen dat ik een bad in de badkamer zo miste. Dus toen ik voor twee weken naar Canada ging, heeft mijn partner de gehele badkamer gestript en weer opgebouwd zodat er een bad in de badkamer kwam. Dit alles, was een verrassing voor mij. Ik vond alleen maar dat hij steeds zo weinig tijd had om te bellen, en hij wilde geen foto’s sturen van onze hond. Achteraf weet ik nu waarom. Hij had het veel te druk met die verbouwing én het hele huis zat onder de stof. En hij dacht als ze dat op foto’s ziet dan pakt ze straks het eerstvolgende vliegtuig naar huis en ik ben nog niet klaar met die verbouwing. Het was echt zo mooi! Hij had precies de tegels uitgezocht die ik ook zelf zou hebben uitgezocht, het bad was ge-wel-dig! We wisten van de buren dat er ooit een toilet in de badkamer had gezeten, dus hij heeft de aansluiting opgezocht en ook een toilet geplaatst.

En nu in het nieuwe huis, wilde ik koste wat kost weer een bad in de badkamer. En weer is onze badkamer niet mega groot. Dus de aannemer zei in eerste instantie dat dit niet mogelijk was. Want we wilden namelijk ook een aparte douche. Door dat bad in het oude huis, moesten we verplicht in bad douchen. Nu heb ik dit nooit als vervelend ervaren, maar als de mogelijk ooit zou komen om een aparte douche en apart bad te kunnen realiseren in de badkamer, dan zouden we dat doen. En nu was het zover. We hebben eindeloos met de indeling gespeeld, totdat het ineens lukte. Resultaat is dat we alles in de badkamer hebben, wat we graag wilden. En wederom ben ik van alle ruimtes, het meest trots op de badkamer. Ik hecht ook zeer veel waarde aan de badkamer omdat je daar echt even kunt ontspannen, de dag fris kunt beginnen en relaxed kunt eindigen.

Hoe richt je een badkamer dan in?

Ja jij hebt makkelijk praten, hoor ik je denken. Toch kun jij dit ook! En als je er niet uitkomt, kan ik je altijd helpen.

Ik denk dat ik ook wel de voornaamste reden weet waarom een badkamer vaak een ondergeschoven kindje is. Omdat als je het echt goed wilt aanpakken: vaak alles eruit moet en vervangen moet worden. En dat kost tijd, geld en energie. En daar zit niet iedereen op te wachten.

Maar ook met kleine aanpassingen, die helemaal niet veel tijd, geld en energie hoeven te kosten, kun je een andere sfeer neer zetten.

Plafond in de badkamer

Heb je er wel eens aan gedacht om het plafond te verven? En dan niet wit, maar juist in een aparte kleur. Hiermee creëer je een ongelooflijke sfeer, terwijl het je vaak nog niet eens een liter verf kost. Ben je bang dat je toch al kleine badkamer nog kleiner oogt wanneer je het plafond verft? Kies dan een lichte tint van de kleur die je in gedachten hebt. Maar ik ben van mening dat je juist die geborgenheid mag voelen in de badkamer, en dus kunt kiezen voor de kleur die JIJ het mooiste vindt. En dat het dan helemaal niet kleiner aanvoelt.

Tegels in de badkamer

Ook de tegels kun je verven, met speciale tegelverf. Let wel op, in de natte ruimtes (dus de douche) gaat deze verf minder lang mee dan de muren die nagenoeg nooit nat worden. En je kunt natuurlijk ook alleen de tegels vervangen en de meubels laten staan.

Meubels in de badkamer

De meeste wastafelmeubels hebben een standaard maat, bij Mastello verkopen ze de bovenbladen en de waskommen los. Zodat je die gemakkelijk over je bestaande wastafelmeubel heen kunt plaatsen. Zo heb je ook in een handomdraai een totaal andere sfeer.

Accessoires in de badkamer

En natuurlijk de accessoires. Deze vervangen, zijn wel de snelste manier om een andere sfeer neer te zetten. Alleen al de handdoeken in een andere kleur kiezen kan al een groot verschil maken. Of denk eens aan planten in de badkamer. (echt of nep), dit is een instant sfeermaker.

Compleet nieuwe badkamer

Maar mocht je dit allemaal niet meer zien zitten, en ben je er echt over uit dat de hele badkamer op de schop moet, dan is dat natuurlijk wel het allerleukste, en de allerbeste manier om een nieuwe sfeer neer te zetten.

Er is oneindig veel mogelijk in badkamerland. Om mee te beginnen is het belangrijk om te weten wat je wensen zijn. Ben team bad of team douche? Is de badkamer van jou alleen of moet je deze delen met je huisgenoten? Ga je voor praktisch of voor design?

Ook in de tegels is veel mogelijk, om het nog niet te hebben over alle soorten kranen die er bestaan.

In de showroom van Mastello kun je dit allemaal op je gemak bekijken. En vindt je het fijn als ik mee ga? Boek dan een afspraak met mij, en ik verzeker je dat je een fijne badkamer krijgt die helemaal bij JOU past.

Foto’s afkomstig van Mastello

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *