Tips voor het stylen van de paastafel

Pasen 2023

Al jaren denk ik op eerste kerstdag, ojaaaaa ik had vorig jaar bedacht dat ik volgend jaar van te voren een kersttafelstyling wilde maken…maar nu is het alweer eerste kerstdag en dan is dat eigenlijk een beetje laat.. Zo ook afgelopen december 2022. Maar toen kwam er direct een nieuw idee naar boven, als ik nu eens op tijd bedenk wat ik voor paastafelstyling zou kunnen doen. Dan is dat misschien wel heel gaaf om uit te werken. En dus kwam dit idee vorige week (nog niet heel erg op tijd he haha) weer naar boven. Maar ik ben er inmiddels ook achter, dat ik pas iets moet gaan doen of uitwerken, als dit voor 100 % goed voelt. En dat moment was nu.

Paastafel stylen

En wat was het leuk om te doen, een echt feestje. Natuurlijk ben ik elke dag bezig met stylen, maar een tafel stylen heeft toch iets anders dan anders. En ja, ik dek ook elke dag de tafel voor het ontbijt en diner. Maar dat gaat op de automatische piloot, en dan is het dus extra leuk als je er iets speciaals van kunt maken.

Tips voor het stylen van de paastafel

Maar goed, hoe heb ik dat aangepakt? Allereerst heb ik bedacht welke kleuren ik wilde gebruiken. In mijn geval waren dat er drie. Geel, roze en groen/blauw tinten. Hier moet je dus ook niet vanaf wijken, want dan klopt het geheel niet meer. Daarna heb ik een budget voor mezelf gesteld, dit was 50 eu. En wilde ik graag alles in ons dorp (De Lier) kunnen kopen. Via instagram had ik een poll gemaakt met de vraag of alles van 1 winkel vandaan moest komen of een combi van verschillende winkels. De meerderheid stemde een combi, dus dat heb ik gedaan. Dan is daarnaast een boodschappenlijst handig. Als je weet voor hoeveel personen je moet dekken, weet je ook hoeveel borden, kopjes en bestek je nodig hebt. Je kunt hiervoor natuurlijk ook servies uit je eigen kast voor gebruiken. Als de kleuren, budget en boodschappenlijst klaar zijn kun je gaan shoppen.

Producten voor de paastafel

Met een tafelkleed in één van de door jou gekozen kleuren, kun je al heel snel de sfeer neerzetten die je graag zou willen. Daaroverheen kun je tafellopers neerleggen, of placemats. Daarboven op komen dan de borden. Als je meerdere gangen gaat serveren, kun je voor elke gang een apart bord neerzetten. Dit kun je leuk stapelen. Zorg er dan voor dat je varieert in kleur, vorm of materiaal.

Datzelfde geldt voor de kopjes, mokken of glazen. Voor elke soort drank een aparte. Ook hier is het leuk om te variëren met kleur, vorm of materiaal.

Wat echt niet kan ontbreken op een paastafel zijn natuurlijk paaseieren. Deze kun je ook in de door jou gekozen kleuren kopen. Maar ook bloemen doen het goed op tafel, en geven direct een vrolijke sfeer. Zet 1 grote bos in het midden. Of kies voor allemaal kleine vaasjes. En ook de bloemen zelf kun je op kleur kiezen. Nog een bijkomend voordeel: het ruikt nog heerlijk ook.

Een hele snelle tip om speelsheid te creëren : Pak een klein schaaltje en zet deze op zijn kop op tafel, met een grote schaal er boven op. Zo speel je eenvoudig met de hoogte, zonder dat je weer een etagère of taartplateau moet kopen. En die vervolgens de rest van het jaar in de kast, ruimte staat in te nemen.

Eet smakelijk van je paastafel

Als je gasten binnen komen en ze zien zo’n mooi gestylde tafel, dan krijgen ze direct trek en smaakt alles nog veel beter. Eet smakelijk en alvast een heel fijn paasweekend.

De producten die ik gebruikt heb zijn:

 • tafellaken (action)
 • tafelloper (action)
 • placemats (action)
 • eierdopjes (action)
 • borden (action)
 • grote schaal (action)
 • mandjes waar paaseieren in zitten (action)
 • vaasjes (kringloop)
 • gekleurde glazen mokken (kringloop)
 • karaf (kringloop)
 • bloemen (bloemen met stijl)
 • paaseieren, op kleur geschept (hema)
 • kaarsen (hema)
 • kaarsenhouders, zijn vaasjes (kringloop)
 • overig privebezit, servetten zijn eigenlijk theedoeken , door midden geknipt

Winactie:

Wil jij dat ik een keer bij jou thuis 1.5u kom stylen (in het westland) , met accessoires die jij in huis hebt staan? Maak dan de meest originele foto van jouw paastafel en mail, app , plaats hem op je feed of stories op Instagram en tag me of dm me deze op 1e of 2e paasdag. Dit kan van alles zijn, het hoeft niet perse betrekking hebben op de styling van de tafel. Zolang de paastafel er maar op staat. Op 12 april maak ik de winnaar bekend. Heel veel plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *