Speelgoed en jouw interieur: Hoe houdt je het netjes in jouw woonkamer?

Ouders met (kleine) kinderen weten precies wat ik bedoel:

Wanneer je geen kinderen hebt, heb je je woonkamer voor jou en je partner alleen. Alles staat op de plek hoe jij het wilt, en het wordt pas verplaatst wanneer jij dit wil verplaatsen.
Er branden sfeervolle kaarsen op de tafel, ernaast ligt een mooi koffietafelboek, waar je af en toe in kunt bladeren totdat er weer een mooi beeld voorbij komt.

Als er visite is, kan de koffie op de salontafel blijven staan. EN je kunt hem warm opdrinken.

Wat een luxe he?

Speelgoed overal in de woonkamer


Dan als je zwanger bent, koop je het mooiste speelgoed voor de baby. En de box krijgt een prominente plek in de woonkamer. Alle accesoires blijven op hun plek en je denkt dat dit voor altijd zo blijft. Wanneer de baby uit de box kan, gaat die box weer naar zolder en dan heb jij weer meer ruimte in de woonkamer. DENK JE.

Maar dan begint de overname van JOUW woonkamer pas echt…

Speelgoed bij een verjaardag in de woonkamer


Want met de eerste verjaardag van jouw baby krijgt hij/zij allerlei grote autogarages, v-tech dierenbanen en duplo bouwwerken. En die zijn gekleurd, en groot, en passen niet in jouw dressoir of tv meubel.
Dus die belanden vaak VOOR de kast, of OP de kast. En langzamerhand veranderd jouw woonkamer in een speelparadijs.

Nu kun je dit natuurlijk allemaal niet erg vinden: LUCKY YOU wanneer dit zo is. Dan is dit artikel misschien ook niet zo geschikt om te lezen.

Wanneer je dit wel erg vindt: Er is een oplossing voor. Meerdere zelfs.

Oplossingen voor het speelgoed in de woonkamer


Oplossing 1: haal alle kasten die nu in de woonkamer staan, leeg. En ga serieus bekijken welke items daarvan misschien weg kunnen, of naar een andere kast ergens anders in huis verplaatst kunnen worden. Soms helpt het ook om een kast opnieuw in te delen. Je zult versteld staan hoeveel ruimte je dan ineens over hebt.

Wanneer de kast leeg is, of voor een deel leeg. Kun je deze gebruiken als speelgoedkast. Heel vaak kunnen de prachtige gekleurde bouwwerken van jouw kindje ook uit elkaar. En dan passen ze dus wel beter in jouw kast.
Overdag kan jouw kindje lekker spelen, en savonds ruim je alles op in de kast en is de woonkamer weer van jou.

Oplossing 2: koop een nieuwe kast, speciaal voor het speelgoed. Zorg dat hier voldoende planken in zitten, en dat deze diep genoeg is. Een boekenkast is vaak ondiep, en hier passen al die prachtige bouwwerken niet in. Ook is het handig als er deuren voor zitten, zodat je het speelgoed savonds niet meer kunt zien.

Speelhoek voor het speelgoed in de woonkamer


Als je ook gelijk een speelhoek wil maken voor je kindje, dan kun je ook kiezen voor een plank met stoeltjes eronder. En opbergbakken op wieltjes die ook weer onder de plank passen. Dan blijft het speelgoed ook meer op 1 plek, tijdens het spelen. En ze kunnen knutselen aan de plank die dienst doet als tafel. Ikea heeft ook kant en klare meubels hiervoor.

Oplossing 3: Wanneer je in de woonkamer echt geen ruimte hebt voor een
extra kast of speelhoek, maar ergens anders in huis wel: dan kun je grote doorzichtige bakken aanschaffen, waar je het speelgoed in opbergt per categorie. Dus duplo bij duplo, auto’s bij auto’s en poppen bij poppen. Doordat deze doorzichtig zijn kunnen jij en je kindje allebei zien wat erin zit en waar hij/zij mee wil spelen. Deze bak neem je dan vervolgens mee naar de woonkamer en kan je kindje gezellig bij jou in de buurt gaan spelen.
Savonds doe je alles weer in de bak, en bergt deze op in de garage/schuur/gang of op de slaapkamer van je kindje. Net waar jij plek hebt om dit op te bergen.

Jouw woonkamer netjes met speelgoed


Het vergt allemaal een klein beetje discipline van jezelf, want het is natuurlijk wel zaak dat je elke avond alles opruimt. Maar wanneer je dit eenmaal doet, zal je zien dat het leven in de woonkamer weer een stuk fijner wordt.

En na een aantal jaar zul je zien dat je kind het veel interessanter vindt om op zijn/haar eigen kamer te spelen. Dan is het moment om de speelgoedkast/ hoek naar te verhuizen naar zijn of haar kamer.

Heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Schakel dan mijn hulp in. Ik help je heel erg graag met het mooi houden van jouw woonkamer.

Smile and enjoy your day!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *