Wat kleuren kunnen doen voor jou én jouw interieur

Tijdens mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) hadden wij bijna elke week als opdracht om een moodboard te maken. Daar zat dan altijd een ander thema aan vast. De ene keer moesten we een moodboard maken voor een strak interieur, de andere keer weer voor een landelijke interieur. En heel soms, mochten we een moodboard maken voor ons eigen (toekomstige) huis.

Wat mij opviel, was dat ik altijd uitgesproken kleuren koos. En aparte meubels of dessins. Ik werd daar blij van en kon niet duidelijk vertellen waarom ik die items uitzocht. Mijn antwoord was namelijk altijd: ik voel me hier goed bij. Maar ja, dat was volgens de leraren geen correct antwoord. En ook werd me verteld dat als ik ooit een interieurstylist wilde worden, ik zeker niet van deze uitgesproken kleuren en meubels moest gebruiken.

In die tijd was Jan de Bouvrie een begrip. Voor wie hem niet kent: zijn stijl is/was toen wit, witter, witst. En best strak en soms zelfs minimalistisch. Dat stond dus haaks op mijn eigen stijl. Maar ik wilde ook graag slagen, dus halverwege het eerste leerjaar ben ik mezelf gaan leren om een andere stijl aan te nemen.

Als wij dan wel een keer carte blanche kregen, dan gebruikte ik natuurlijk wel kleur. En misschien is het achteraf ook juist heel goed geweest, want nu kan ik me wel heel goed inleven in andere stijlen en smaken.

20 jaar later..

Kwam ik via via in contact met Tamara. Zij biedt kracht- en kleurentesten aan. Hierbij beantwoord je een aantal vragen en daarna komt daar een heel boekwerk uit met jouw krachtkleur. En een aantal kleuren die staan voor verlangen, succes, geluk en balans. En wat dit allemaal betekent. Echt reuze interessant.

Je raadt het al, bij mij kwamen er uitgesproken kleuren uit. En ineens viel alles op zijn plek. Ik heb mezelf al die jaren iets laten aanpraten door anderen wat helemaal niet van mijzelf was.

En nu ik aan het experimenteren ben met deze kleuren, voel ik me zoveel meer mezelf. Zoveel meer op mijn plek. Ik ben de kleuren aan het toepassen in mijn kleding, in mijn huis, in de tuin. Maar ook in kleine dingen zoals een notitieboek of een pen. En natuurlijk wil ik rekening houden met mijn partner en kids. Maar door bijvoorbeeld een vaas in mijn krachtkleur neer te zetten, voel ik mij goed in ons huis. En zo laten wij allemaal onze kleuren terug komen in de ruimtes waar we allemaal zijn. Zodat we ons allemaal goed voelen.

En dit is precies wat ik ook zo graag wil voor jou. Dat jij EN jouw huisgenoten zich allemaal prettig voelen in huis. En dit hoeft dus niet door 1 persoon zijn kleur door te voeren. Maar dit is ook echt goed te combineren. Kom je hier zelf helemaal niet uit? Laat me je helpen. Boek een gratis call en dan zetten we samen de eerste stap.

Smile and enjoy your day

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *