Waarom een hoogslaper in een kinderkamer een goed idee is

Hoogslaper

Buiten dat een hoogslaper natuurlijk heel erg handig is in een kleine kamer, biedt het voor de kids ook heel veel mogelijkheden.

Welk kind droomt er nu niet van? Dicht bij de wolken slapen, zo hoog mogelijk in je eigen kamer. En daaronder je eigen hut bouwen, of chillplek, of misschien wel je game ruimte!

Stapelbed

Mijn broertjes hadden vroeger bij ons thuis samen een stapelbed. Dat was in eerste instantie uit praktisch oogpunt, omdat ze samen op 1 kamer sliepen, en er gewoonweg geen ruimte was om 2 bedden naast elkaar te zetten. Maar na een aantal jaar was er wel de mogelijkheid om ze allebei een eigen kamer te bieden, alleen bleven ze liever nog een tijdje bij elkaar in het stapelbed. Dat was zo gezellig! Hele hutten en piratenschepen werden ermee gebouwd.

Toen ze uiteindelijk wel allebei voor een eigen kamer kozen, bleef het stapelbed in de ene kamer staan, en kreeg de ander een nieuw bed.

Dus werd het stapelbed als hoogslaper gebruikt. Matras eruit, lattenbodem eruit, en speelgoed erin 🙂

Verschil stapelbed en hoogslaper

Wat is dan precies het verschil tussen en stapelbed en een hoogslaper? Een stapelbed zijn twee bedden bovenop elkaar gestapeld. Bij een hoogslaper wordt eigenlijk alleen het bovenste gedeelte van een stapelbed als bed gebruikt. En daaronder is een open ruimte. Hier kun je dus bijvoorbeeld een bureau plaatsen, een chillplek maken of eindeloos hutten bouwen.

Hoogslaper en half-hoogslaper

Er bestaan ook half-hoogslapers. Dit zijn bedden die meestal rond de 150 cm hoog zijn in totaal. Ideaal voor kleine kinderen die uit hun peuterbed gegroeid zijn of wanneer je te maken hebt met schuine wanden, waardoor een hoogslaper niet past. Maar een half- hoogslaper wel.

Mijn twee dochters hebben beide een half-hoogslaper. Ik vind het ideaal dat ik ze nog gewoon een kus kan geven als ze in bed liggen, zonder dat ik heel het bed hoef op te klimmen. En met verschonen van het bed is het ook heel fijn, want ik kan overal goed bij.

In ons oude huis hadden we niet zulke hoge muren, waardoor wij voor een half hoogslaper hebben gekozen. En ook waren de kamers niet zo groot, dus dit was een ideale oplossing. Bij de oudste hebben we gekozen voor een bed, waar ook een bureau onderuit geschoven kan worden, en een bijpassend kastje.

In ons huidige huis hebben we te maken met schuine wanden, waardoor de half hoogslapers ook perfect uitkomen.

Speelplek onder de hoogslaper

Nu worden er regelmatig hutten onder gebouwd, of gaan ze logeren bij elkaar. Op dit moment is onder het ene bed een (knuffel) dierenasiel, en onder het andere bed een poppenschool. Maar morgen kan dit zo weer iets anders zijn.

Ondanks dat ze nu grote kamers hebben, en dus alle ruimte. Spelen ze toch het liefst onder hun bedden. Dit geeft ook een gevoel van geborenheid.

Bij de andere half hoogslaper hebben we speciaal tent doek opgehangen, zodat de hut nog meer afgesloten is.

Werkplek onder de hoogslaper

Een vriendinnetje van vroeger had ook een hoogslaper in haar kamer. Dit was een hele hoge, ze kon niet rechtop in haar bed zitten, maar dat gaf ook heel veel hilarische gebeurtenissen. Hoe vaak wij ons hoofd niet hebben gestoten is oneindig ! Zij had een twee persoons hoogslaper, dus ook nog eens extra breed. Onder haar bed had ze een bureau, deze was extra breed, omdat ze de gehele ruimte onder het bed daarvoor kon gebruiken. Wij zaten dus regelmatig ons huiswerk aan haar lange bureau te maken. En in het weekend schoven we het bureau aan de kant, sleepten een logeermatras eronder en keken er urenlang televisie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *