diy tafel

DIY- Salontafel

Wie mij een beetje kent, weet dat ik weinig rust in mijn kont heb, en dat ik regelmatig mijn interieur verander. Toen wij vorig jaar bezig waren met ons nieuwe huis, kon ik mijn geluk niet op. Want ALLES moest aangepakt worden, en dus alles mocht ik opnieuw inrichten en stylen.

Klushuis

Maar ja toen dat eenmaal klaar was, een nieuw, oud huis is nooit klaar natuurlijk, maar de basis was klaar. Toen viel ik een beetje in een denkbeeldig gat. Want mijn veranderdrang kriebelde alweer. Maar een huis dat net helemaal van boven tot onder is aangepakt, dat ga ik niet weer direct oververven of behangen. Bovendien, denk ik dat ik dan ruzie krijg met mijn partner 😉

diy tafel

Accessoires in huis

Maar accessoires veranderen, of verven, dat kan natuurlijk wel! En aangezien we in dit huis meer ruimte hebben om accessoires neer te zetten, is iets toevoegen ook geen probleem. Ik houd heel erg van aparte items. En steeds meer durf ik daar ook voor te gaan staan en het gewoon te doen. Mede door de kracht- en kleurentest van Tamarketing is dit zetje gekomen.

DIY tafel

Nu vind ik het ook ontzettend leuk om dingen zelf te maken, vooral om te verven 🙂 Dat heeft meerdere voordelen: je kunt de kleur(en) zelf kiezen, je kunt oude spullen weer een nieuw leven geven door de verf, en je kunt zelf weten hoe de kleurverdeling gaat worden. Dit is natuurlijk allemaal niet te bepalen als je een item kant en klaar koopt. Tenzij je een item koopt wat aangepast kan worden door middel van maatwerk.

Geïnspireerd op Instagram door @femsway heb ik een salontafel gemaakt van chipsbakken/schalen. Cool he 🙂

Beschrijving van DIY

Hieronder laat ik je zien hoe ik dat gedaan heb.

Benodigheden:

4 grote chipsbakken/schalen

dienblad

lijm

verf (multiprimer en aflak)

afplaktape

Je begint door de schalen op elkaar te lijmen, om en om. Daarna lijm je het dienblad er bovenop. Vervolgens de overtollige lijm even weghalen. En een dag goed laten drogen. Omdat de schalen en dienblad van kunststof zijn, moet je eerst een multiprimer aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de verf straks beter hecht.

Dan bepaal je een patroon (mocht je met meerdere kleuren willen werken) en plak je dat af. Vervolgens verf je eerst de ene kant, en dan de andere kant. Weer goed laten drogen tussendoor. Als je de tafel buiten gaat gebruiken, is het wel handig om verf te gebruiken die geschikt is voor buiten.

diy tafel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *