Wat is de betekenis van de kleur roze op jouw muur?

Roze in jouw interieur

De kleur roze, wat zegt dit nu precies over jou? En wat zegt het over jou, wanneer je deze kleur in jouw huis toepast? Op de muur, in kussens op de bank, als vaas, of in de bloemen die in die vaas staan.

De kleur roze staat oa voor: liefdevol, loslaten, aandachtig, zelfacceptatie, troost, kieskeurig, oog voor schoonheid en zelfkritiek.

pink concrete building

Roze alleen vrouwelijk of ook mannelijk?

In de populaire woon- programma’s wordt heel vaak gezegd dat de vrouw vooral veel roze in huis wilt, en de man absoluut niet. De ene stylist kiest dan juist voor een wat meer oudroze tint op de muren, terwijl de andere het roze helemaal weglaat, maar vervangt voor een kleur die beide mooi vinden.

Dat roze meer een vrouwenkleur is, komt omdat het ook als een kleur wordt gezien, waarbij je je behoeftig, zwak of hulpeloos voelt. Soms is dat natuurlijk juist handig, wanneer je als single op zoek bent naar een sterke, krachtige man, die zich graag over een vrouw ontfermt en daarbij ‘de baas wilt spelen’.

Maar juist daarom vinden mannen de kleur roze in huis niet fijn. Omdat zij hierbij het gevoel hebben dat ze die signalen ook naar bezoek uitstralen.

Dat de psychologie van kleur werkt, komt wel in het volgende stuk naar voren:

Psychologie van de kleur roze

In de jaren tachtig heeft een engelse voetbalclub de kleedkamer van de tegenpartij roze laten verven, met als doel om de tegenstander psychologisch te ondermijnen. Ze zouden dan minder sterk spelen omdat ze het gevoel zouden hebben dat er aan hun fysieke kracht werd geknaagd. Toen deze voetbalclub jaren later een nieuw stadion kreeg, werd opnieuw de kleedkamer van de tegenpartij roze geverfd. Nu werden zelfs de wc’s, douches en wastafels uitgevoerd in roze. Er zijn veel klachten over gekomen door alle tegenpartijen. De kleedkamer is nog altijd roze.

Bizar he, dat dit zo werkt?

gray double bell clock

Ook voor jou de juiste kleur in jouw interieur

Wist je dat er achter elke kleur een betekenis zit? En dat niet elke kleur bij iedereen past? Om erachter te komen welke kleur wel bij jou en jouw eventuele huisgenoten past, kun je bij mij een test doen. Daarna ontvang je een persoonlijk kleurenadvies wat helemaal op maat gemaakt is, speciaal voor jou. Zo weet je in ieder geval zeker, dat de kleuren die jij uitkiest voor in jouw interieur, 100% bij jou passen.

Meer weten? Lees hier meer

foto’s komen van pexels.com

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *