Het stylen van een paastafel: Hoe doe je dat?

Vorig jaar schreef ik hier ook een blog over. (je leest hem hier) EN had ik dit gekoppeld aan een winactie. Omdat dat zulke leuke resultaten gaf en ik er ongelooflijk veel energie van kreeg, wil ik dat dit jaar weer doen.

Eerst weer even alle tips van vorig jaar op een rijtje, zodat ook jij een stijlvolle paastafel kunt creëren.

Tips voor het stylen van de paastafel

Allereerst heb ik bedacht welke kleuren ik wilde gebruiken. In mijn geval waren dat er drie. Geel, roze en groen/blauw tinten. Hier moet je dus ook niet vanaf wijken, want dan klopt het geheel niet meer. Daarna heb ik een budget voor mezelf gesteld, dit was 50 eu. En wilde ik graag alles in ons dorp (De Lier) kunnen kopen. Via instagram had ik een poll gemaakt met de vraag of alles van 1 winkel vandaan moest komen of een combi van verschillende winkels. De meerderheid stemde een combi, dus dat heb ik gedaan. Dan is daarnaast een boodschappenlijst handig. Als je weet voor hoeveel personen je moet dekken, weet je ook hoeveel borden, kopjes en bestek je nodig hebt. Je kunt hiervoor natuurlijk ook servies uit je eigen kast voor gebruiken. Als de kleuren, budget en boodschappenlijst klaar zijn kun je gaan shoppen.

Producten voor de paastafel

Met een tafelkleed in één van de door jou gekozen kleuren, kun je al heel snel de sfeer neerzetten die je graag zou willen. Daaroverheen kun je tafellopers neerleggen, of placemats. Daarboven op komen dan de borden. Als je meerdere gangen gaat serveren, kun je voor elke gang een apart bord neerzetten. Dit kun je leuk stapelen. Zorg er dan voor dat je varieert in kleur, vorm of materiaal.

Datzelfde geldt voor de kopjes, mokken of glazen. Voor elke soort drank een aparte. Ook hier is het leuk om te variëren met kleur, vorm of materiaal.

Wat echt niet kan ontbreken op een paastafel zijn natuurlijk paaseieren. Deze kun je ook in de door jou gekozen kleuren kopen. Maar ook bloemen doen het goed op tafel, en geven direct een vrolijke sfeer. Zet 1 grote bos in het midden. Of kies voor allemaal kleine vaasjes. En ook de bloemen zelf kun je op kleur kiezen. Nog een bijkomend voordeel: het ruikt nog heerlijk ook.

Een hele snelle tip om speelsheid te creëren : Pak een klein schaaltje en zet deze op zijn kop op tafel, met een grote schaal er boven op. Zo speel je eenvoudig met de hoogte, zonder dat je weer een etagère of taartplateau moet kopen. En die vervolgens de rest van het jaar in de kast, ruimte staat in te nemen.

Winactie 2024

En dan nu over de winactie. Ik ben bezig met het schrijven van een e-book/cursus/online workshop. (ik ben er nog niet helemaal over uit welke naam ik het ga geven) Het lijkt mij zo gaaf wanneer jij leert hoe je eenvoudig kleuren kunt toepassen in jouw huis, zodat je dat warme en sfeervolle gevoel ervaart. Er zitten een aantal opdrachten in waardoor jij je bewust wordt welke kleuren het beste bij jou passen. Op deze manier kun jij zelf eenvoudig aan de slag met het kiezen van kleuren die bij JOU en JOUW huis passen, zodat je nooit meer een miskoop hebt op interieurgebied. De rest van de inhoud blijft nog even geheim.

En jij kunt dit winnen! Hoe? Door een foto te maken van jouw paastafel, paastak, paashaas of iets anders in jouw interieur wat met pasen te maken heeft. Deel hem op instagram/facebook en tag mij hierin.

Volgende week maak ik de winnaar bekend via social media.

Heel fijn paasweekend!