Interieurstylist vs Silvia

Beetje gekke titel misschien he? Ik leg je hieronder graag uit wat ik bedoel:

Een tijdje terug was ik bij iemand thuis en zij hadden net hun huis helemaal opnieuw laten inrichten door een interieurstylist.

Het is een verouderde woning, dus het was ook wel echt aan vernieuwing toe.

Ik kwam binnen en mijn mond viel echt open van verbazing. Het was zo ontzettend mooi en gaaf geworden! En overal waar je keek was iets te zien waardoor je nog verder wilde kijken. En er waren stylinghoekjes gemaakt (ik hou van stylinghoekjes, daarover in een andere blog meer)

Dus ik sprak ook uit hoe mooi dat ik het allemaal vond. Vervolgens vroeg ik aan de bewoonster wat zij er zelf van vond.

‘Ja ze is het is echt wel heel gaaf en ja die interieurstylist heeft alles ontzettend goed bij elkaar uitgezocht, want alles past bij elkaar, en het is tot in detail bij elkaar uitgezocht’.

‘Voel jij je hier ook echt thuis?’ vroeg ik vervolgens.

Ik merkte dat ze aarzelde.

Je wilt natuurlijk eigenlijk niet toegeven dat je je niet thuis voelt in je eigen huis want dan heb je voor je gevoel gefaalt. Maar ik merkte aan alles dat het ergens niet klopte.

Het huis waar zij nu in wonen is werkelijke prachtig alleen het paste helemaal niet bij de bewoners. Je zag nergens de bewoners terug in hun eigen huis. Er was 1 schilderij wat ik wel typerend de bewoonster vond. En waarschijnlijk had ze dat schilderij ook al langer en heeft ze dat weer opgehangen. Echter paste dat schilderij helemaal niet op de muur waar het nu hing. Het was doodzonde en ik werd er zelfs een beetje verdrietig van.

Ik vind het zo ontzettend zonde.

Wanneer je mij vraagt om te helpen met een kleuradvies voor jouw huis, dan kijk ik echt naar jou! En naar wat jij wilt en wat bij jou past.

En als inhoudt dat een paarse bank bij een gele muur komt, dan doen we dat. Ook al gaat dat tegen alle ‘regels’ van de tv-woonstylisten en andere interieurstylisten in.

Het gaat het tenslotte om dat jij je goed voelt in je eigen huis en niet wat andere mensen willen of vinden. En natuurlijk zorgen we er dan samen voor dat die paarse bank enorm tot zijn recht komt tegen de gele muur.

Helaas vinden heel veel mensen dit ontzettend moeilijk. Herken jij jezelf hierin? Ik wil zo graag dat jij je wel goed voelt in je eigen huis. Ik luister wel naar wat jij wil en ik kijk wel naar wie jij bent als mens.

Hoe ik dit doe leg ik je heel graag uit in de persoonlijk gesprek. Plan een interieurcall met mij in en dan drinken we samen een online bakkie.