yellow concrete house

Horoscoop van jouw huis

Jaren geleden bedacht ik samen met mijn nicht horoscopen. Gewoon voor de lol. Wij hadden een tijdschrift gemaakt, voor onszelf, in een multomap. Elke week schreef 1 van de 2 dan een a4tje vol met moppen, quotes, korte strips en een horoscoop. Op zondag zagen wij elkaar bij opa & oma, en dan wisselden we de map weer om. Zo had je die week én iets leuks te lezen (namelijk de bladzijde van de ander) én je kon creatief bezig zijn, door zelf weer een bladzijde te maken. HEERLIJK was dat! één van mijn favorieten waren de horoscopen bedenken. Natuurlijk gaven wij ‘De Leeuw’ het meest positieve en geweldige verhaal mee, aangezien wij allebei een ‘Leeuw’ zijn. 🙂

Hier moest ik aan denken, en bedacht hoe leuk zou het zijn als ik een huizen horoscoop maak. 

Let wel: dit is dus allemaal fictief, zo uit de duim gezogen. Maar stiekem zou het wel ontzettend leuk zijn als dit uit zou komen, dat dan weer wel 🙂

Veel plezier met lezen!

yellow concrete house

Woon jij in een:

Eengezinswoning

In de eerste maanden heb je vooral behoefte aan zekerheid. Laat dus de voorjaarsschoonmaak voor wat die is, en begin hier in de zomer pas aan. Maar dan ga je los! Je vervangt alle kussens en plaids op de bank voor mooie, gekleurde exemplaren. Op de vloer leg je een prachtig carpet, waar alle kleuren in terug komen. Succes gegarandeerd!

Villa

Je zult het oude moeten loslaten om met iets nieuws te kunnen beginnen. Begin met het slopen van de badkamer, zodat je daar een nieuwe basis kunt opbouwen. Maak hier een heuse spa van en kom er elke avond helemaal tot rust. Gegarandeerd dat jij je leven helemaal om gaat gooien.

2 onder 1 kap

Dit is een jaar waarin je meer gaat leren en meer gaat reizen. Laat de boel de boel en koop een camper. Richt deze helemaal naar jouw smaak in en zorg dat je je favoriete accessoires bij je hebt. JOUW jaar kan niet meer stuk!

Appartement

Hoe meer je je gevoel kunt uiten, hoe krachtiger je bent. Het is tijd om de boel om te gooien. Pak het groots aan, zorg dat je alle ruimtes een flinke schoonmaakbeurt geeft, of beter nog: geef ook de muren een nieuwe lik verf en investeer in mooie, duurzame meubels.

Tiny House

Wordt het een rustig jaar of een jaar vol verandering? De enige die hier invloed op heeft, ben jij zelf! In de keuken is het niet de juiste plek om te beginnen, laat hier de boel de boel. Maar de slaapkamer daarentegen is wel aan een opfrisbeurt toe. Vervang je dekbedovertrekken voor kraakheldere nieuwe exemplaren. Zorg dat je twee dezelfde nachtkastjes naast het bed zet. Dit geeft ondersteuning op het liefdesvlak. 

Chalet

Zullen je dromen dit jaar uitkomen? Je hebt grootse plannen, maar zorg dat je niet te hard van stapel loopt. Denk er eerst even rustig over na tijdens een meditatie en luister naar je intuïtie. Maak daarna een beslissing voor de kleuren op de muren in je woonkamer. Hierdoor ontstaat een antwoord, gekozen vanuit je hart.

Boomhut

Vooral in de eerste helft van het jaar heb je geluk met geldzaken. Vaak zoek jij het hogerop, maar met klussen kun je beter met beide benen op de grond blijven staan. Dan ontstaan de mooiste kleurencombinaties.

Maisonnette

Dit wordt een jaar waarin je je sneller uit en je wantrouwen probeert los te laten. Drink een keer een kop koffie met de werkmannen die van jouw huis een paleis aan het maken zijn. 

Benedenwoning

Je hebt zin in iets nieuws, maar is dit ook het jaar om iets nieuws te starten? Begin klein, met een paar handdoeken in een totaal andere kleur dan je gewend bent. Voel hierna of je hier blij van wordt of juist niet. Zo ja, ga dan langzaam uitbreiden met deze kleur. Zo nee, probeer een andere kleur.

Grachtenpand

Doordat je de lat even wat lager legt, voel je minder druk. Pas op voor mensen die je van je pad al willen halen, vooral tijdens de verbouwing van je huis. Blijf dicht bij jezelf en zorg dat zakelijk en privé niet door elkaar gaan lopen. Neem een professional in huis die met je meekijkt of je de juiste kleurencombinaties maakt.

Hoekwoning

Het liefst ga je je eigen weg, maar er zijn veel verplichtingen waar je niet onderuit kunt. Er staat halverwege het jaar een groot feest op de planning. Pak groot uit, zorg ervoor dat je de juiste mensen om je heen verzamelt die je kunnen helpen bij het aankleden van jouw droomfeest.

Bungalow 

Volg je gevoel en je zult zien dat je dit jaar veel meer kunt dan je dacht. In de huizenjacht gaat het de goede kant op, halverwege de tweede helft van het jaar, staat er een aangename verrassing op je te wachten.

brown wooden house surrounded by trees