voordeur

Wat zegt jouw voordeur over jou huis?

Hoe belangrijk is jouw voordeur?

De voordeur is eigenlijk best een belangrijk object in huis. Het heeft een speciale betekenis in verschillende spirituele en culturele tradities. Het is als een symbolische poort tussen de buitenwereld en je eigen huis. Het markeert de overgang van de openbare ruimte naar je persoonlijke ruimte. En, oja, de voordeur houdt ook ongewenste invloeden en energieën buiten. Dus, je kunt maar beter wat extra liefde en aandacht besteden aan je voordeur.

Let er wel op dat de voordeur bij Feng Shui wordt gezien als de deur waardoor je altijd binnenkomt. Bij ons komt nooit iemand door de oorspronkelijke voordeur, maar wel door de achterdeur. En dus wordt dit onze belangrijkste deur.

Wat kun je leren over je voordeur?

Je kunt eigenlijk best veel leren door simpelweg bij een voordeur te staan en erop te letten wat je intuïtief oppikt over de energie van het huis. Het kan je al iets vertellen over de sfeer van de plek, ook als je hoogsensitief bent. Dus, de eerste indruk begint eigenlijk al bij de voordeur! Hoe kun je dit zelf toepassen? Ga eens een rondje wandelen of fietsen, en zodra je terugkomt loop je heel bewust naar de voordeur alsof het de eerste keer is dat je hem ziet. Wat valt je direct op? Is het pad er naartoe toegangelijk? Staan er obstakels in de weg? Hoe ruikt het? Staat de wind vol op de deur? Zie je vuilnisbakken of andere ‘storende’ items?

Hoe zorg je voor een goede sfeer bij je voordeur?

In veel spirituele tradities wordt de voordeur gezien als het punt waar levensenergie het huis binnenkomt. In Feng Shui noemen ze het de “mond van Chi”. Dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de energie vrij kan stromen bij de voordeur. Vermijd obstakels, maak het zichtbaar en nodigend. Je kunt planten, bloemen en goede verlichting bij de deur plaatsen om de energie te stimuleren.

Wat dacht je van een welkomstmat, een mooie plant aan beide kanten van de deur, of een naambordje om gasten te verwelkomen? Je kunt ook beschermende symbolen, zoals een spiegeltje of een windgong, toevoegen om negatieve energie af te weren. En natuurlijk kun je de voordeur ook versieren met bloemenkransen, sculpturen en bloempotten. Het gaat erom dat je kiest wat bij jou past en wat een positieve sfeer creëert.

Als je echt serieus bezig wilt zijn, kun je ook een reinigings- en zegeningritueel uitvoeren. Gebruik bijvoorbeeld salie om de energie te zuiveren, maak geluid met een bel, drum of klankschaal om negatieve energie te verdrijven, of bestrooi de deurpost met heilig water om het te zegenen. En vergeet niet om je intentie positief en helder te houden tijdens deze rituelen.

Dus, wees je bewust van de rol van je voordeur en doe wat je kunt om het een heilzame en uitnodigende entree te maken. Het zal je en je huis zeker ten goede komen!

De voordeur van label 18

Zoals ik al eerder zei is onze achterdeur de belangrijkste deur in het huis. Tijdens de verbouwing werden daar alle spullen neergezet die even niet in het huis mochten, maar waar ook nog geen duidelijkheid over was of dit bewaard moest blijven of weggegooid mocht worden. In het afgelopen jaar heb ik daar al heel veel van opgeruimd, maar ik merkte dat het nog steeds een plek was wat als tijdelijke opslagplek diende. Dit kwam ook mede doordat onze vuilcontainers direct naast de deur stonden. Deze heb ik eerst weggehaald en een andere plek gegeven. Daarna heb ik alle spullen opgepakt en weggedaan of verplaatst naar een betere plek. Nu stroomt de energie veel beter. Ik voel het direct als ik thuiskom.

Nu ben ik heel benieuwd wat jij vindt van jouw voordeur? En hoe jij de energie ervaart wanneer je thuiskomt. Ik zou het heel leuk vinden als je me dit laat weten via instagram of mail naar info@label-18.nl

Smile and enjoy your day!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *