Binnenkijker – Een nieuwbouwhuis dat aanvoelt als een oud huis

De bewoner(s)
Wie: Lisa, Martijn, Kate, Noud en Tijn
Woningtype: 2 onder 1 kap woning
Waar staat het huis: in De Lier
Bijzonder: Dat een nieuwbouwhuis zo warm en sfeervol aanvoelt, alsof het een veel ouder huis is.
Kleur- en materiaalgebruik : Natuurlijke tinten en materialen. Met hier en daar oudroze.

Ondanks dat ik deze nieuwbouwwijk redelijk goed ken, zie ik toch elke keer weer iets anders. Het voelt keer op keer als een groot en luxe vakantiepark. Daar heeft de architect van deze wijk goed over nagedacht.
Zodra ik binnen kwam, voelde ik me op mijn gemak. De prachtige styling van dit huis begon al in de hal. En vanuit de hal wordt je zo de woonkamer ingetrokken. Wanneer je dan om de hoek kijkt, zie je een prachtige keuken die tot in detail is afgewerkt. Boven het aanrechtblad is een soort nis gemaakt die met een bronskleurige tegels is bedekt. Door het licht wat daarop valt heb je het gevoel dat je in een 5 sterren restaurant bent.

Sinds wanneer wonen jullie hier?
Lisa: We hebben in feb ’22 de sleutel gekregen, en we wonen er vanaf apr ’22.

En waarom hebben jullie voor dit huis gekozen?
Onze droom was een nieuwbouwwoning omdat je dan alles naar je eigen smaak kunt inrichten. Een eigen parkeerplek voor de deur, en een garage naast het huis. Dat waren allemaal dingen waarom we voor dit huis hebben gekozen.

Wat is jouw lievelingsplek in of om het huis?
Aan het kookeiland in de keuken en buiten in de veranda.

Wat heb je allemaal aan dit huis gedaan voordat het bewoonbaar was?
Het werd casco opgeleverd. Dus wij moesten alles nog aanpakken. De keuken en de badkamer hebben we laten plaatsen.
We hebben overal vloeren gelegd. Ook de muren hebben we behangen en geverfd. De Marrakesh muur in de woonkamer heb ik zelf geverfd met speciale verf. Je begint met het aanbrengen van een primer. Dat duurde ongeveer een uur. Als dat droog is ga je er overheen met Marrakesh wall paint. Daar ben ik drie uur mee bezig geweest. Als laatste ging er een zeep op zodat het afneembaar is en meer diepte krijgt.
Ook alle dakramen en dakkapellen hebben we zelf geplaatst. Als we dit vanuit de bouw zouden laten doen, zou alles op standaard plekken in het dak komen. Maar daardoor werd de indeling op zolder heel raar. En nu konden we zelf kiezen waar alles moest komen. Waardoor we op zolder 2 grote kamers hebben kunnen realiseren en nog een wasruimte.

Welk accessoire of meubel doe jij nooit meer weg?
Eigenlijk niks, Ik vindt het niet erg om dingen te vervangen. We hebben alles nieuw gekocht toen we hier kwamen wonen. We hadden onze oude meubels al meer dan 10 jaar. Dus die waren wel aan vervanging toe.
Misschien zou ik de grote plant in de woonkamer nooit meer weg willen doen. Die vindt ik wel echt heel mooi.

Wat zou je nog heel graag willen aanpakken in huis als alles mogelijk was en geld geen rol zou spelen?
Dan zou ik graag een dikker aanrechtblad nemen. Daar hebben we niet goed over nagedacht toen we de keuken uitkozen. Een dikker blad vinden we mooier staan. En een ander tv meubel, met een open haard erin verwerkt.
En in de toekomst willen we de garage bij het huis betrekken. Zodat we die meer als bijkeuken gaan gebruiken.

Ben jij een buiten of een binnenmens en waarom?
Een buitenmens. Omdat je in Nederland veel vaker binnen bent, en zodra het dan een beetje lekker weer is, ben ik graag buiten.

Tegenwoordig zijn planten bijna niet meer weg te denken uit huis. Ook bestaan er veel nepplanten. Wat vindt jij hiervan? En heb jij planten in huis? echt of nep?
Onze planten zijn echt. Maar ik heb wel een boeket zijdebloemen en een boeket droogbloemen in huis. Omdat ik met bloemen kleur in huis kan brengen.

Wat zijn jouw favoriete woonwinkels?
Voor accessoires ga ik graag naar de intratuin. En de meubels komen grotendeels bij de Bommel vandaan.

Wat is jouw lievelingskleur en komt deze kleur ook ergens terug in huis?
Oudroze en donkergroen zijn mijn lievelingskleuren.
Oudroze komt terug in de bloemen, in onze slaapkamer en in de slaapkamer van Kate.
Donkergroen komt terug in de planten en in de kaarsen.
Misschien wil ik ooit nog de kasten in de woonkamer gaan verven in een mooie kleur donkergroen.

Wat mij het meeste opviel, was dat je binnen helemaal niet doorhad dat je in een nieuwbouwwoning stond. De ruimtes zijn allemaal redelijk groot, maar door de juiste kleurencombinaties en materiaalkeuzes, voelde het juist heel knus en warm. Op de dag van de shoot hingen er grote grijze wolken in de lucht. Maar in huis was daar helemaal niets van te merken. De woonkamer was nog steeds erg licht en overal voelde het als een warme deken om je heen.