bank wit

Waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe bank

Tips voor het kiezen van een nieuwe bank

Het is zaterdagavond, tijd voor een avondje film kijken op de bank.

Wijntje erbij, goed gevulde borrelplank van de slager, ligt voor je op de salontafel.

Na een paar slokken merk je dat je het eigenlijk wel heel vervelend vindt dat je steeds omhoog moet komen om bij de salontafel te kunnen. En elke keer als je weer naar achter zakt, voel je dat de kussens niet meer zoveel steun geven als 10 jaar geleden.

Tijd voor een nieuwe bank.

De volgende dag besluit je om direct naar een woonboulevard te rijden om een nieuwe bank uit te zoeken. 3 uur later kom je versuft thuis en weet je niet meer wat je allemaal gezien hebt.

De volgende keer neem je deze checklist mee:

  • Waar wil je de bank voor gebruiken?
  • De maten en evt een plattegrond van je woonkamer
  • Kleurstalen of foto’s van de muur en vloer

Waar wil je de bank voor gebruiken?

Om op te zitten 🙂 Ja natuurlijk, dat is de belangrijkste reden. Maar ZIT je er echt op, of LIG je er vaker op? Dat is namelijk wel een belangrijk verschil en maakt dat je ook andere keuzes kunt maken qua opstelling en hardheid van de kussens. Wanneer je voornamelijk ligt, is een ‘plofbank’ een goede keuze, maar ook 1 waarbij er een chaise longue of een breed en lang hoekelement in de bank zit. Als je meer zit op de bank dan zijn deze elementen niet zo van toepassing, maar wil je wel wat hardere kussens.

Plattegrond van de woonkamer

Neem 1 keer goed de tijd om je woonkamer op te meten en een plattegrond te schetsen. (dit hoeft echt niet perfect, zolang de mensen in de winkel maar weten wat je bedoelt) Want niks is zo erg als 12 weken op je droombank te wachten, en er dan achter komen dat de bezorgers helemaal niet met je bank door de voordeur kunnen. Of nog erger: dat je hele woonkamer bedekt is met bankelementen, en je over de bank heen moet klimmen om naar de keuken te kunnen.

Kleurstalen meenemen bij het kiezen van een nieuwe bank

Wanneer je in het bezit bent van kleurstalen van je muren en vloer: neem deze dan mee. Maar nog belangrijker: vraag in de winkel of je de kleurstaal van de bank mee naar huis mag nemen. In je eigen huis zie je pas echt hoe de kleur is. In een winkel is heel vaak kunstlicht en thuis heb je bijna altijd met daglicht te maken. Dit kan een enorm verschil opleveren qua kleur.

Kies de bank vanuit jezelf

Laat je niet zomaar iets aanpraten of verkopen. Een bank is namelijk een object in huis wat wel een aantal jaar mee moet gaan. En waar je elke dag gebruik van maakt. Zorg dus dat deze echt voor 100% bij JOU past, en dat hij lekker zit of ligt. Natuurlijk wil de verkoper dat jij een bank kiest die bij jou past, maar uiteindelijk wil hij ook zijn target van die dag halen. Probeer de juiste verkopers eruit te pikken, degene die echt met jou meedenken. En kom je er zelf niet uit? Vraag dan hulp aan een professional. Die zijn er voor JOU en niet om de hoogste omzet te halen. De meeste winkels verkopen ook een protectiesysteem. Dit is een speciale laag wat ervoor zorgt dat je eventuele vlekken er ook goed uit krijgt. Geen overbodige luxe als je kids in huis hebt, of harige viervoeters. Vraag even goed na hoe zij dit aanbrengen en wat de eventuele meerprijs hiervan is.