Kleuren in het interieur

Color is the place where our brains and universe meet

paul klee

Wat doet kleur eigenlijk met je? en vooral met je interieur?

Ten eerste heeft de ruimte, en dan met name de lichtinval, alles te maken met hoe een kleur uitpakt. Maar de kleur op zich, kan ook al veel doen voor de sfeer die je neer wilt zetten. Of de mood die je wilt creëren.

GROEN in het interieur

Groentinten aan de blauwe kant van het spectrum ademen een rustige, serene sfeer uit. Zit je meer aan de kant van geel, dan kan groen een warme, zomerse noot toevoegen. Met groen in huis, creëer je een buitenhuisgevoel. Groen brengt kalmte met zich mee. Groentinten kunnen in elke ruimte goed tot hun recht komen.

BLAUW in het interieur

Donkere blauwtinten zorgen voor een rijke, waardige sfeer. Een muur in een koele tint laat zich prachtig combineren met warme materialen, zoals oranje houtsoorten. De blauwe kleuren van de hemel tot de oceaan werken verkoelend, rustgevend en geven een gevoel van sereniteit en waardigheid. En daarom heel geschikt om toe te passen in je slaapkamer of woonkamer.

ROOD in het interieur

Rode kleuren staan voor vreugde, warmte, passie, dynamiek en energie. Het temperament van rood wordt verzacht in combinatie met warme vergrijsde kleuren. Rood is minder geschikt in de slaapkamer, als je daar gevoelig voor bent. Want het is natuurlijk ook de kleur van passie.

ORANJE in het interieur

Oranjetinten zijn vrolijke en warme kleuren. Oranje geeft je een optimistisch gevoel en is eetlustopwekkend. Daarom een veel gebruikte kleur in keukens, eetkamers, restaurants en café’s.

GEEL in het interieur

Geel is de kleur van de vrolijkheid! En van de zon en licht. Geel zorgt voor positiviteit en stimuleert creativiteit en communicatie. Dus eigenlijk in elke ruimte goed toe te passen. Maar het komt het meeste tot zijn recht in de werkkamer.

PAARS in het interieur

Paars is een kleur die de creativiteit stimuleert en je een gevoel van vrijheid geeft. Paars is ook een kleur die staat voor spiritualiteit. Paars is heel goed toe te passen in de kinderkamer, slaapkamer en werkkamer.


Welke kleurtint je kiest, bepaalt dus al voor een deel wat voor sfeer het met zich meebrengt. En dan hangt het ook nog af, op welke muur je dit toepast. Of dat je het alleen in de accessoires laat terugkomen. Vindt je dit mega lastig en wil je graag dat ik je help? Mail me of stuur een DM via instagram/ Facebook. Ik help je met alle liefde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *