Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

25 juni 2010

Op die dag kregen wij de sleutel van ons eerste eigen huis. En op die dag vonden wij de keuken die in het huis zat, hartstikke prima. De makelaar had ons verteld dat we geluk hadden met dit huis, omdat er zo’n mooie , nieuwe keuken in zat.

Voel je het addertje al? 😉

Voor

Na betere inspectie, bleek dat de apparatuur toch niet zo netjes was als in eerste instantie gezegd was. Dus vervingen we alle apparatuur. De tegels waren groen, die verfde ik taupe met speciale tegelverf van histor.

5 jaar later

Inmiddels waren er een aantal scharnieren kapot, dus die hebben we vervangen. Na een tijd gingen er sommige kastjes niet eens meer dicht. We stonden voor een keuze: gaan we de keuken vervangen of gaan we verhuizen?

We besloten om op huizenjacht te gaan.

11 jaar later

Maar wie ons kent, weet dat deze zoektocht al meer dan 5 jaar duurt. Dus toen een makelaar tegen me zei dat een standaard keuken, in deze tijd, best terug te verdienen valt bij de verkoop van ons huis. Besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en op keuken jacht te gaan.

Front en blad

Binnen een paar weken was alles geregeld en hoefde ik alleen maar te wachten tot hij geleverd zou worden.

Bij het slopen van de oude keuken, kwamen we oude krantenknipsels uit 1997 tegen. Deze keuken was dus veel ouder dan ons toen verteld werd.

En zie hier het resultaat:

We hebben alles zoveel mogelijk op dezelfde plek gehouden, om kosten te besparen. Er zijn wel een aantal dingen anders. Het blad is 5 cm dieper wat voor meer werkruimte zorgt. Ik hoor je denken ‘zoveel is 5 cm toch niet?’ Nou het is echt een groot verschil!

De wasbak is dieper en breder. Ideaal om ovenplaten schoon te maken.

4 pits gasfornuis is een 5 pits gasfornuis geworden. Erg handig met een gezin!

De oven is wel verplaatst ,naar boven. Dit heeft als voordeel dat er nu lades onder het gasfornuis zitten. En dat is veel makkelijker opbergen.

Deze keuken komt bij keukenconcurrent vandaan en heet ‘Jochem’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *